Menu
U bevindt zich hier:

Mijn  naam is Daniel Backer, Industrieel Product Ontwerper en zie elke designopdracht als een uitdaging. Ik ben een nieuwsgierig en multi gedisciplineerd persoon.  Ik ben zowel technisch als creatief geschoold en vind het leuk deze elementen in het ontwerpproces te combineren.

Het leukste aan mijn vakgebied is dat je met zoveel verschillende opdrachten en onderwerpen in aanraking komt. Ik houd van sparren met collega’s over goede en slimme oplossingen voor complexe of eenvoudige problemen.

Daniel-Backer.png

Voor de afsluiting van mijn opleiding  Industrieel Product Ontwerpen heb ik mijn afstudeerstage gedaan bij Constructiebedrijf De Vries.  De stageopdracht hield in het ontwikkelen van zit sta vergadertafel. De tafel genaamd ‘VICI’ is een elektrisch in hoogte verstelbare tafel waar men zowel zittend als staand aan kan werken. 

Gedurende de stage ben ik in aanraking gekomen met alle facetten van het ontwerpproces. Ik heb kennis opgedaan van metaalproducten en de bewerkingen met bijvoorbeeld de buislaser en het laswerk. De zaken die ik geleerd en ervaren heb tijdens de stage neem ik voorgoed mee in de rest van mijn carrière als productontwerper.

Daniël gaat vanaf september 2018 studeren aan de Napier University in Edinburgh. Hij gaat daar de masterstudie Product Design Prototyping volgen.

Op de Fontys Bron Site staat een artikel over Daniel o.a. over zijn studievervolg in Edinburgh met de titel 'Kano brengt student van Venlo naar Edinburgh.

 

BOBRITE gaat elke uitdaging aan op het gebied van restproducten van staal. 

Heeft u een vraag?

 

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?