Menu
U bevindt zich hier:

Ik ben Niek Kleuskens, Student Industrieel Product Ontwerpen. Tijdens het derde leerjaar van de opleiding heb ik stage gelopen bij Constructiebedrijf De Vries. Tijdens deze 20 weken durende stage heb ik gewerkt aan verschillende projecten voor  De Vries en Bobrite.

Niek-Kleuskens_Bobrite.jpg

Tijdens de stage heb ik kennis gemaakt met nieuwe productietechnieken, zoals buis- en plaatlasersnijden. Bij De Vries ben ik nauw betrokken geweest bij het ontwerp- en productieproces van verschillende soorten producten. Van consumentenproducten voor Bobrite tot industriële producten voor grote bedrijven als DAF en VDL.

Het interessante van mijn taak als ontwerper bij De Vries vind ik dat je het ontwerpproces zelf kunt uitvoeren onder het toeziend oog van ervaren collega’s en daarna de productie kunt volgen binnen het bedrijf.

Als industrieel product ontwerper heb je kennis van alle aspecten binnen het ontwerpproces vanaf de eerste analyse van de wens van de klant tot een verkoopbaar product. Daarbij houd ik me bij voorkeur bezig met het uitwerken van het idee tot een werkend product.

Voor Bobrite heb ik een redesign gemaakt voor een frame om scheurkalenders aan op te hangen. Dit frame is herontworpen om geproduceerd te kunnen worden uit restmateriaal en zonder lasbewerkingen. Door gebruik te maken van nieuwe verbindingen is het gelukt om dit frame volledig te kunnen produceren uit stalen kokers.

scheurkalender_bedrijfshal_De-Vries.jpg

Eind januari heb ik mijn stage succesvol afgerond en ben ik verder gegaan met de opleiding bij Fontys. De nieuwe kennis, ervaringen en connecties uit de stage kan ik verder in mijn opleiding goed gebruiken en zullen ongetwijfeld van pas komen tijdens mijn loopbaan.

Heeft u een vraag?

 

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?